Fremgangsmåte
Ha vikingmelk, Sukrin gold og smør i en kjele. Sett plata på middels varme. Etterhvert vil blandingen begynne å småkoke. Rør jevnlig rundt. La det hele småkoke i 20-30 minutter. Rør oftere på slutten. Blandingen blir tykkere jo lenger det koker, og fudgen blir fastere.
Bland straks inn en klype salt og mørk sjokolade. Vend godt så alt smelter sammen. Bland inn nøtter. Hell massen over i silikonformer eller en mindre form.
La den avkjøle seg i fryseren i ca. 1-2 timer. Vend sjokoladefudgen forsiktig ut og oppbevar i kjøleskap. Har du laget fudgen i form deler du den opp i mindre biter og har i en boks.
Tidsforbruk er aktiv tid.
Næringsinnholdet er ikke komplett, da det ikke er funnet fullstendig næringsinnhold på vikingmelk.
Ingredienser
Antall 15
2 dl vikingmelk
40 g Sukrin gold
10 g smør eller margarin
20 g sukkerfri, mørk sjokolade eller 70 % sjokolade
10-20 g hasselnøtter eller nøtter etter smak
En klype salt
Næringsinnhold per stk./ per 100 gram
Energi/Kalorier | 36 kcal/ 190 kcal |
Karbohydrater | 2 g/ 11 g |
Proteiner | 1 g/ 6 g |
Fett | 2,5 g/ 13 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 5,5 g |
- enumettet fett | |
- flerumettet fett | |
Kostfiber | 0,2 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: