Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader.
Ha sukker etter eget valg i en kjele sammen med sirupen.
Del smøret opp i biter, og ha i en bolle. Kok opp sukkeret og hell over smøret. Rør sammen så matfettet smelter.
Bland det meste av melmiksen, pofiber (eller xanthangum) og natron/bakepulver og ha dette over krydderblandingen. Deigen skal bli myk og smidig og skal slippe slikkepotten når du tester den ved å trykke den mot deigen og slippe opp igjen. Ikke sett deigen i kjøleskapet over natten.
Deigen blir ganske smuldrete, og kan med fordel bakes ut så fort som mulig, gjerne mens den enda er varm. Kjevle deigen ut på et melet bakebord. Stikk ut kaker med pepperkakeformer og stek på bakepapirkledt brett midt i
ovnen.
Tips! Hvis deigen er vanskelig å jobbe med. Kjevle den ut mellom 2 bakepapir.
Stekes i 6-7 minutter.
Ingredienser
Antall 1
200 g margarin
2 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
1 1/2 ts malt nellik
1 1/2 ts malt kardemomme
2 dl sukrin
1 dl sirup eller yaconsirup
1 ts natron eller bakepulver
1/2 dl pofiber eller 1 ts xanthangum
7 dl hvetemel, ev. mer hvis du bruker xanthangum
Næringsinnhold per 100 gram
Energi/Kalorier | 331 kcal |
Karbohydrater | 38 g |
Proteiner | 5 g |
Fett | 17 g |
- hvorav mettet fett | 7 g |
- enumettet fett | 3 g |
- flerumettet fett | 6 g |
Kostfiber | 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: