Fremgangsmåte
Bland finesse/sukrinmelis, mandelmel, eggehviter og mandelessens.
Smak på marsipanen etter hvert som du knar den sammen, og tilsett mer mandelmel eller finesse/sukrinmelis ettersom hvor søtt du liker å ha det.
La deigen hvile i ca. 15 minutter . Del den deretter i 12 like biter og trill kuler.
Del sjokoladen i biter og smelt sjokoladen i mikro eller over vannbad. Dypp marsipankulene i den smelta sjoladen. Legg til avkjøling.
Tips! Mandelmel som er benyttet i denne oppskriften kan lages selv, ved å skolde mandlene og kjøre de i blender til melkonsistens. Mandelmelet vil da ikke være fettredusert, så næringsinnholdet vil ikke være riktig.
Ingredienser
Antall 12
100 g fettredusert mandelmel fra Funksjonell mat
40g Finesse/Tagatesse
2 eggehviter
(1-3 dråper mandelessens)
Topping
20 g mørk sjokolade, helst 70 %
Se næringsinnhold ovenfor
Eller
90 gr fettredusert mandelmel fra Funksjonell mat
60 gr. SukrinMelis
2 eggehviter
1-3 dråper mandelessens
Topping
20 gr mørk sjokolade, helst 70 %
Næringsinnhold per 100 g: 232 kalorier, 5 g karbohydrater, 24 g protein, 10 g fett (hvorav 3 g mettet fett), 11 g fiber
Næringsinnhold per 100 gram
Energi/Kalorier | 270 kcal |
Karbohydrater | 21 g |
Proteiner | 25 g |
Fett | 10 g |
- hvorav mettet fett | 3 g |
- enumettet fett | |
- flerumettet fett | |
Kostfiber | 15 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: