Fremgangsmåte

Bland finesse/sukrinmelis, mandelmel, eggehviter og mandelessens.

Smak på marsipanen etter hvert som du knar den sammen, og tilsett mer mandelmel eller finesse/sukrinmelis ettersom hvor søtt du liker å ha det.

La deigen hvile i ca. 15 minutter . Del den deretter i 12 like biter og trill kuler.

Del sjokoladen i biter og smelt sjokoladen i mikro eller over vannbad. Dypp marsipankulene i den smelta sjoladen. Legg til avkjøling.

Tips! Mandelmel som er benyttet i denne oppskriften kan lages selv, ved å skolde mandlene og kjøre de i blender til melkonsistens. Mandelmelet vil da ikke være fettredusert, så næringsinnholdet vil ikke være riktig.

Ingredienser

Antall 12

100 g fettredusert mandelmel fra Funksjonell mat
40g Finesse/Tagatesse
2 eggehviter
(1-3 dråper mandelessens)

Topping

20 g mørk sjokolade, helst 70 %

Se næringsinnhold ovenfor

Eller

90 gr fettredusert mandelmel fra Funksjonell mat
60 gr. SukrinMelis
2 eggehviter
1-3 dråper mandelessens

Topping

20 gr mørk sjokolade, helst 70 %

Næringsinnhold per 100 g: 232 kalorier, 5 g karbohydrater, 24 g protein, 10 g fett (hvorav 3 g mettet fett), 11 g fiber

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 270 kcal
Karbohydrater 21 g
Proteiner 25 g
Fett 10 g
- hvorav mettet fett 3 g
- enumettet fett
- flerumettet fett
Kostfiber 15 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei