Fremgangsmåte

Kvern mandlene til mel. (5 dl mel tilsvarer cirka 250 gram mandler).

Bland de to ulike mandelmel-typene sammen, tilsett sukrinmelis og finesse og tilslutt eggehvitene.

Hvis du vil bruke bare sukrinmelis, erstatter du finesse med 1 dl sukrinmelis.

Ta litt og litt deig, og lag jevne stenger av den. Stengene stekes midt i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter. Pass på at de ikke blir for brune!

Kransekakestenger kan fryses.

Ingredienser

Antall 1

  • 5 dl mel av malte mandler
  • 2 dl mel av avskallede, malte mandler
  • 1 dl sukrinmelis
  • 3 ss (0,45 dl) finesse/tagatesse
  • 2 eggehviter av mellomstore egg

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 418 kcal
Karbohydrater 9 g
Proteiner 15 g
Fett 36 g
- hvorav mettet fett 3 g
- enumettet fett 22 g
- flerumettet fett 9 g
Kostfiber 6 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei