Fremgangsmåte

FREMGANGSMÅTE
Bland sammen olivenolje, saften av en appelsin, flytende honning og soyasaus i
en stor bolle.

Vend grønnsaker og potet inn i blandingen, krydre med salt og pepper.

Legg det over i en ildfast form eller langpanne, og sett formen midt i stekeovnen.

Bak grønnsakene på 225°C i 20–25 minutter, eller til de er knapt møre.

Skjær juleskinke i skiver, og legg dem over grønnsakene i formen.

Bland alle ingrediensene i paneringen, og strø den over skinken. Fordel eventuelt noen små klatter med smør på toppen.

Sett formen tilbake i ovnen, og stek videre til paneringen er gyllen og kjøttet er varmt.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no.

Ingredienser

6 personer

1,2 kg ferdig kokt juleskinke
2 ss olje
Saften av 1 appelsin
1 ss honning
4 ss soyasaus
1 ts salt
0,5 ts pepper
3 gulrøtter i staver
¼ kålrot i staver
¼ sellerirot i staver
2 rødløk i båter
1 fennikel i båter
8 poteter delt i to på langs

Panering:
3 ss griljermel
2 ss smør
2 ss hakket bladpersille
30 g parmesan

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 477
Karbohydrater 27,5 g
Proteiner 49,5 g
Fett 17,5 g
- hvorav mettet fett
- enumettet fett
- flerumettet fett
Kostfiber

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei