Fremgangsmåte
FREMGANGSMÅTE
Bland sammen olivenolje, saften av en appelsin, flytende honning og soyasaus i
en stor bolle.
Vend grønnsaker og potet inn i blandingen, krydre med salt og pepper.
Legg det over i en ildfast form eller langpanne, og sett formen midt i stekeovnen.
Bak grønnsakene på 225°C i 20–25 minutter, eller til de er knapt møre.
Skjær juleskinke i skiver, og legg dem over grønnsakene i formen.
Bland alle ingrediensene i paneringen, og strø den over skinken. Fordel eventuelt noen små klatter med smør på toppen.
Sett formen tilbake i ovnen, og stek videre til paneringen er gyllen og kjøttet er varmt.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no.
Ingredienser
6 personer
1,2 kg ferdig kokt juleskinke
2 ss olje
Saften av 1 appelsin
1 ss honning
4 ss soyasaus
1 ts salt
0,5 ts pepper
3 gulrøtter i staver
¼ kålrot i staver
¼ sellerirot i staver
2 rødløk i båter
1 fennikel i båter
8 poteter delt i to på langs
Panering:
3 ss griljermel
2 ss smør
2 ss hakket bladpersille
30 g parmesan
Næringsinnhold per porsjon
Energi/Kalorier | 477 |
Karbohydrater | 27,5 g |
Proteiner | 49,5 g |
Fett | 17,5 g |
- hvorav mettet fett | |
- enumettet fett | |
- flerumettet fett | |
Kostfiber |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: