Fremgangsmåte
Skjær makrellfilet i serveringsstykker.
Dryss på salt og pepper, drypp over sitronsaft og pensle godt med olje.
Legg makrellen på grillen og grill i ca. 2 minutter på hver side.
Skjær squash i lange, tynne skiver med ostehøvel eller kniv, og del tomat i to.
Pensle grønnsakene med olje, dryss på rosmarin og grill dem siden av fisken.
Server nygrillet makrell og grønnsaker med potetsalat og eventuelt grovt brød ved siden av.
Tilbehøret inkluderes ikke i næringsberegningene.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Astrid Hals.
Ingredienser
4 personer
4 stk makrellfilet (ca. 600 g), fanget om sommer/ høst *
2 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss sitronsaft
2 stk squash, grønn
2 stk tomat
Ca. 2 ss olje
Rosmarin, frisk
* Makrellen er fetest om sommeren og om høsten. Derfor er dette spesifisert.
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 522 kcal/ 150 kcal |
Karbohydrater | 4 g/ 1 g |
Proteiner | 28 g/ 8 g |
Fett | 43 g/ 12,5 g |
- hvorav mettet fett | 8,5 g/ 2,5 g |
- enumettet fett | 17 g/ 5 g |
- flerumettet fett | 12,5 g/ 4 g |
Kostfiber | 2 g/ 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: