Fremgangsmåte

Skjær makrellfilet i serveringsstykker.

Dryss på salt og pepper, drypp over sitronsaft og pensle godt med olje.

Legg makrellen på grillen og grill i ca. 2 minutter på hver side.

Skjær squash i lange, tynne skiver med ostehøvel eller kniv, og del tomat i to.

Pensle grønnsakene med olje, dryss på rosmarin og grill dem siden av fisken.

Server nygrillet makrell og grønnsaker med potetsalat og eventuelt grovt brød ved siden av.

Tilbehøret inkluderes ikke i næringsberegningene.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Astrid Hals. 

Ingredienser

4 personer

4 stk makrellfilet (ca. 600 g), fanget om sommer/ høst *
2 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss sitronsaft
2 stk squash, grønn
2 stk tomat
Ca. 2 ss olje
Rosmarin, frisk

* Makrellen er fetest om sommeren og om høsten. Derfor er dette spesifisert.

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 522 kcal/ 150 kcal
Karbohydrater 4 g/ 1 g
Proteiner 28 g/ 8 g
Fett 43 g/ 12,5 g
- hvorav mettet fett 8,5 g/ 2,5 g
- enumettet fett 17 g/ 5 g
- flerumettet fett 12,5 g/ 4 g
Kostfiber 2 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei