Fremgangsmåte
Varm opp eplejuicen til kokepunktet og tilsett de øvrige ingrediensene.
Dra kasserollen av kokeplaten og la toddyen trekke ca. 10-15 minutter. Varm opp til kokepunktet og server toddyen i fire glass eller kopper.
Tips! Eplesmost inneholder mye naturlig fruktsukker. Et tips kan være å servere epletoddy sammen med nøtter, eller noe annet fettholdig. Dette vil kunne bidra til å gi en litt langsommere blodsukkerstigning. Eplemost kan også erstattes med utblandet eplesaft uten tilsatt sukker. Dette vil gjøre epletoddyen mer blodsukkervennlig.
Foto: Colourbox
Ingredienser
4 personer
6 dl god eplemost
2 skiver sitron
2 tynne skiver fersk ingefær
7-8 nellikspiker eller 1 kanelstang
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 65 kcal/ 41 kcal |
Karbohydrater | 15 g/ 10 g |
Proteiner | 0,1 g/ 0,1 g |
Fett | 0,2 g/ 0,1 g |
- hvorav mettet fett | 0 g/ 0 g |
- enumettet fett | 0 g/ 0 g |
- flerumettet fett | 0 g/ 0 g |
Kostfiber | 0,5 g/ 0,4 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: