Fremgangsmåte
Lag saus. Hell matfløte, kraft, timian og rosepepper i en gryte. Kok opp på svak varme.
Rens og del sjalottløk i to og knollselleri og gulrot i biter. Brun grønnsakene raskt i panna med smør før de has over i gryta. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter.
Skjær kjøttet i terninger. Brun kjøttet i små porsjoner, dryss over salt og ha over i gryta. La retten trekke i ca. 5 minutter. Kjøttet bør være litt rosa inni. Jevn om nødvendig med maizena utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper.
Dryss finhakket friske persille over gryta før servering.
Server viltsauté med en grønn salat og ev. godt grovt brød.
Tips! Middagsretten blir laktosefri hvis du bruker laktosefri matfløte og margarin uten melk istedetfor smør. Mange med laktoseintoleranse tåler derimot vanlig smør/margarin, da det inneholder svært lite laktose..
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
4 personer
800 g mørbrad eller ytrefilet av reinsdyr
2 ss smør til bruning
1 ts salt
Saus:
3 dl matfløte
2 dl kjøttkraft evt. utblandet buljongterning
1 ts tørket timian
5 g hel rosépepper
4 stk sjalottløk delt i to
1 stk liten sellerirot (ca.100 g), i biter
3 stk gulrot i biter
1 ss smør til steking
1 ss maisstivelse (maizena) rørt ut i litt kaldt vann
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
1 ss finhakket frisk persille
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 515 kcal/ 118 kcal |
Karbohydrater | 10 g/ 2,5 g |
Proteiner | 46 g/ 10,5 g |
Fett | 30 g/ 7 g |
- hvorav mettet fett | 17 g/ 4 g |
- enumettet fett | 9 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 3 g/ 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: