Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader, med over- og undervarme.
Skrell bort strimler av skallet langs auberginene, men la noen striper være igjen.
Pensle auberginene med olivenolje, og legg i en ildfast form. Sett formen midt i ovnen, og la stå i 30 minutter. Husk å vende auberginene etter 15 minutter.
Lag fyllet ved å først frese løk i en stekepanne. Etter at løken har blitt myk rører du inn hvitløk og krydder. Ha i kjøttdeigen. Rør inn en tomat (skrelt og revet eller hakket i foodprosessor), omtrent 1 dl kokende vann og bladpersille. Husk å røre godt og hakk kjøttdeigen. Stek i omtrent 10-15 minutter.
Ta ut auberginene, og skjær dem langs midten, men ikke helt ut i endene. Utvid åpningen, og fyll i kjøttdeigblandingen.
Bland ut tomatpuréen i omtrent 2 dl vann. Bruk en spiseskje, og fordel tomatsausen i og rundt auberginene.
Ha tomatskiver (skrelt) og store biter av grønne, tyrkiske paprika over de fylte auberginene.
Sett den ildfaste formen tilbake i ovnen. Stek i 40 minutter.
Tips:
Denne retten kan gjerne serveres sammen med fullkornris eller villris, samt salat og yoghurt.
Ingredienser
3 personer
3 stk aubergine, lang og smal type
250 g kjøttdeig
2 tomater
1 mellomstor løk
2 båter hvitløk
1 dl bladpersille (kan sløyfes)
1,5 ts oregano
0,5-1 ts mild tyrkisk chiliflak (kan sløyfes)
Tyrkisk grønn paprika
1 ss tomatpuré
Salt og pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 260 kcal/ 51 kcal |
Karbohydrater | 13 g/ 2,5 g |
Proteiner | 19,5 g/ 4 g |
Fett | 12 g/ 2,5 g |
- hvorav mettet fett | 5,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 4,5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 0,5 g/ 0,1 g |
Kostfiber | 8,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: