Fremgangsmåte

Skjær torsk i serveringsstykker.

Stek torskestykkene i rapsolje på middels varme, i ca. 4 minutter på hver side. Ha i smør mot slutten av steketiden. Dryss over salt og pepper.


Ratatouille

Finhakk hvitløk og oregano, og skjær paprika, squash og løk i terninger.

Stek grønnsakene rapsolje i 2-3 minutter, og rør inn tomatpuré.

Tilsett hermetiserte tomater og oregano, og la det småkoke i 5 minutter.

Smak til med salt og pepper og server med byggris og sitronbåter. 

 

Næringsberegningen inkluderer ikke byggris.

Tips! Ønsker du en glutenfri rett kan du erstatte byggris med fullkornsris eller linser.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer.

Ingredienser

4 personer

600 g torskefilet, uten skinn og bein
1 ss rapsolje
Salt og pepper

Ratatouille
1 fedd hvitløk
2 ss oregano
1 stk paprika, gul
1 squash, grønn
1 stk løk
1 ss rapsolje
140 g tomatpuré
4 dl hermetiske tomater, grovhakkede
Salt og pepper

Tilbehør
Byggris
Sitron

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 267 kcal/ 61 kcal
Karbohydrater 17 g/ 4 g
Proteiner 34 g/ 8 g
Fett 6 g/ 1,5 g
- hvorav mettet fett 0,5 g/ 0,1 g
- enumettet fett 3 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 3 g/ 0,8 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei