Fremgangsmåte
Kok opp vann og salt i en kjele. Trekk fisken i 10-12 min. i lettsaltet vann. Vannet skal ikke koke.
Kok blomkål og sellerirot møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet, tilsett melk og mos med en stavmikser. Smak til pureen med salt, pepper, muskat og ev 1 ss flytende margarin
Skyll linsene og kok dem i 10-14 min. eller bruk avskylte serveringsklare linser.
Stek løk, hvitløk, gulrot og sellerirot med litt olje i en jerngryte/stekepanne i ca. 5 min. Ha i linser, bladpersille, salt og pepper. Stekes i ca. 2 min.
Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.
Ingredienser
4 personer
800 gr torskefilet
Blomkålpure
1 blomkål i små buketter
100 gr sellerirot, ternet
1 dl lettmelk
Salt og pepper
Litt revet muskattnøtt
Ev. 1 ss flytende margarin
Linsestuing
160 gr tørre linser, eller 1 pakke serveringsklare linser
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, presset
2 gulrøtter, finhakket
100 gr sellerirot, finhakket
1-2 ss rapsolje
Ev. 2 ss bladpersille, finhakket
Salt og pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 397 kcal/ 80 kcal |
Karbohydrater | 26 g/ 5,5 g |
Proteiner | 50 g/ 10 g |
Fett | 8 g/ 1,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,2 g |
- enumettet fett | 3 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 10 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: