Fremgangsmåte
Fres finhakket sellerirot i hvitløksolje på middels varme mens du rører i blant, til de mykner litt - det tar ca. 5 minutter.
Ha i hakkede tomater, tomatpuré og krydder. La småkoke i 10 minutter under lokk, til sellerirotbitene er helt myke og faller fra hverandre.
Kjør stavmikseren oppi gryta til alt er en jevn masse. Bland inn kraften, og varm opp. Smak til med balsamico eddik, sukker, nymalt pepper og eventuelt litt salt.
Servér med parmesan og frisk basilikum.
Suppen har et lavt innhold av kalorier, så server gjerne suppen med noen av serveringsforslagene under, for å øke næringsinnholdet.
Variasjon:
Hvis du ønsker en mildere suppe, kan du tilsette litt matfløte. Hardkokt egg, krutonger eller grovt brød er godt tilbehør. Tilsetter du hvit fisk og litt sterk chilisaus, har du fiskesuppe med fraspark!
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matlyst! av Marit Zinocker. Foto: Marit Zinocker
Ingredienser
4 personer
¼ sellerirot, finhakket
2 ss hvitløksolje
2 bokser hakkede tomater
2 ss tomatpuré
Friske eller tørkede urter som basilikum, persille og oregano (2 ts tørkede, eller en neve friske)
5 dl kraft/buljong (grønnsak, kylling, okse)
1-2 ts balsamicoeddik
1-2 ts sukker
Salt og nymalt pepper
En god neve grovrevet parmesan
Frisk basilikum til servering
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 158 kcal/ 41 kcal |
Karbohydrater | 12 g/ 3 g |
Proteiner | 6,5 g/ 1,5 g |
Fett | 8,5 g/ 2 g |
- hvorav mettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 4,5 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 0,5 g/ 0,2 g |
Kostfiber | 3,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: