Fremgangsmåte

Skjær seifileten i serveringsstykker og dryss med salt.

Skjær alle grønnsakene i biter på ca. 2 cm og stek dem i litt olje i en kasserolle i 2 minutter. Hell i hermetiske tomater og kok til det tykner, ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Legg seistykkene over grønnsakene og legg på lokk. La det koke på svak varme til seien er kokt, ca. 7 minutter.

Server seien med grønnsakene og kokt pasta, og dryss over frisk basilikum.


Oppskrift og bildet er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet). Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

4 personer

700 g seifilet, uten skinn og bein
1 ts salt
Basilikum, frisk

Grønnsaker

1 stk purre
1 stk løk
1 stk gulrot
0,25 stk squash, grønn
0,5 stk paprika
800 g hermetiske tomater, grovhakkede
2 ss rapsolje
Salt og pepper

Tilbehør

160 g fullkornpasta

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 400 kcal/ 70 kcal
Karbohydrater 42 g/ 7,5 g
Proteiner 37 g/ 6,5 g
Fett 7 g/ 1 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,1 g
- enumettet fett 3 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 8,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei