Fremgangsmåte
Skjær seifileten i serveringsstykker og dryss med salt.
Skjær alle grønnsakene i biter på ca. 2 cm og stek dem i litt olje i en kasserolle i 2 minutter. Hell i hermetiske tomater og kok til det tykner, ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Legg seistykkene over grønnsakene og legg på lokk. La det koke på svak varme til seien er kokt, ca. 7 minutter.
Server seien med grønnsakene og kokt pasta, og dryss over frisk basilikum.
Oppskrift og bildet er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet). Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
4 personer
700 g seifilet, uten skinn og bein
1 ts salt
Basilikum, frisk
Grønnsaker
1 stk purre
1 stk løk
1 stk gulrot
0,25 stk squash, grønn
0,5 stk paprika
800 g hermetiske tomater, grovhakkede
2 ss rapsolje
Salt og pepper
Tilbehør
160 g fullkornpasta
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 400 kcal/ 70 kcal |
Karbohydrater | 42 g/ 7,5 g |
Proteiner | 37 g/ 6,5 g |
Fett | 7 g/ 1 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,1 g |
- enumettet fett | 3 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 8,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: