Fremgangsmåte

Vask sitronen godt og bruk et rivjarn/zesterjern slik at du får alt det gule skallet. Ha skallet i en gryte sammen med kyllingkraft.

Skrell ingefærroten. Skjær opp ingefærrot, løk og hvitløk. Ha alt i gryta.

Kok opp og la småkoke i 10-15 min, mens du kutter opp resten av ingrediensene.

Del opp kylling, sjampinjong og tomat. Del chilien og fjern frø og hinner, finhakk.

Ha i kylling. Kok opp igjen og la småkoke til kyllingen er gjennomkokt.

Tilsett kokosmelk, men la det småkoke.

Ha i fiskesaus, sukker/Sukrin gold, chili og limejuice. Del limen i to og klem på limen for å få ut juicen.

Ha i tomatene, paprikaen og soppen, de trenger kun å gjennomvarmes.

Server med frisk koriander på toppen og gjerne noen limebåter til pynt.

Ingredienser

4 personer

400 g kylling, biter
7-8 dl kyllingkraft (eller vann + buljongterning)
400 g kokosmelk, lett
1 ts Sukrin gold (kan sløyfes)
Skall fra 1 sitron (kun det gule)
1 rødløk, båter
2 fedd hvitløk, finhakket
½-1 rød chili, finhakket
3-4 cm ingefærrot, finhakket
3 sjampinjong
1 paprika
1-3 ss fiskesaus
12-15 cherrytomater, delt i to
Saft fra 1 lime
1 neve frisk koriander
1 lime i båter til pynt (kan sløyfes)

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 345 kcal/ 67 kcal
Karbohydrater 6 g/ 1,5 g
Proteiner 27 g/ 5,5 g
Fett 22 g/ 4,5 g
- hvorav mettet fett 19 g/ 4 g
- enumettet fett 1,5 g/ 0,2 g
- flerumettet fett 0,5 g/ 0,1 g
Kostfiber 3,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei