Fremgangsmåte
Kjør rucculasalat og kesam med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Brun biffen raskt på sterk varme med litt olje, 2-3 minutter på hver side. Etterstek på lavere temperatur i 3-4 minutter. Krydre tomaten og stek sammen med biffen de siste minuttene.
Server biffen med en lang agurkskive, stekt tomat og rucculasaus.
Oppskriften og bildet er med tillatelse hentet fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
4 personer
600 g ytrefilet av svin
1 ss rapsolje
1 ts salt
1 ts pepper
2 stk tomat
1 ts tørket oregano / pizzakrydder
4 skiver slangeagurk, skåret på langs med ostehøvel
Ruccolasaus
1 pk ruccula
1 boks kesam original, 8 %
2 ts malt hvit pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 294 kcal/ 87 kcal |
Karbohydrater | 6 g/ 2 g |
Proteiner | 42 g/ 13 g |
Fett | 10 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 4 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 3,5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 2,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: