Fremgangsmåte
*Tidsforbruk er aktiv tid.
Skjær smale render i svoren med en skarp kniv. Gni steken godt inn med salt, pepper og provencekrydder. Dette kan med fordel gjøres dagen i forveien slik at steken får ta til seg smak.
Del gulrøtter og selleri i biter og løken i båter. Finhakk hvitløk.
Legg grønnsakene i bunnen på leirgryten, eller i en ildfast form. Plasser steken oppå grønnsakene og hell over vinen.
Legg lokk på formen, eller pakk den inn i aliminiumsfolie, og stek på 225 °C i ca. 2 ½ time, eller til steketermometeret viser 75 °C.
Server med småpoteter.
Næringsberegningen inkluderer ikke potet.
Tips! Svin er i seg selv ikke fett kjøtt. Det som er fett på kjøttet er den synlige fettrandene ved svoren, samt svoren. Ønsker du å redusere på fett og kalorier er det fornuftig å skjære bort dette ved bordet. Næringsberegningen inkluderer ikke dette synlige fettet.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet).
Ingredienser
8 personer
2 kg skinkestek med svor
2 ts salt
1 ts pepper
2 ts provencekrydder
4 stk gulrot
2 stk løk
250 g knollselleri (sellerirot)
4 båt hvitløk
2 dl hvitvin
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 378 kcal/ 96 kcal |
Karbohydrater | 5,5 g/ 1,5 g |
Proteiner | 56 g/ 15 g |
Fett | 12 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 4 g/ 1 g |
- enumettet fett | 5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 3 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: