Fremgangsmåte
Legg alle grønnsakene og eplebåtene i en smurt ildfast form. Drypp over olje og dryss på litt salt og pepper. Sett formen i ovnen ved 200 grader i ca 10 min.
Ta ut formen og legg fiskestykkene over grønnsakene. Press over sitronsaft og strø litt salt og pepper på fisken. Slå over fløten og dryss over osten.
Stek videre til fisken er gjennomstekt og osten er gyllen (ca 20 min).
Server gjerne med fullkornsris og en lett salat.
Næringsberegningene er gjort uten serveringsforslag.
Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.
Ingredienser
4 personer
800-1000 gr seifilet (eller annen hvit fisk)
1 stor purre, skivet
10-1 små buketter brokkoli
4 tomater, skivet
1 stort eple i båter
3 ss oliven- eller rapsolje
Saft av ½ sitron
1 dl Vita hjertego`matfløte
150 gr mozzarellaost, revet
Salt og pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 495 kcal/ 80 kcal |
Karbohydrater | 11 g/ 2 g |
Proteiner | 60 g/ 10 g |
Fett | 22 g/ 3,5 g |
- hvorav mettet fett | 10 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 9 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,2 g |
Kostfiber | 7 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: