Fremgangsmåte
Flå skinnet av den røykte koljen og skjær filetene fra beinet. Skjær ut bukbeinene og skjær filetene i porsjonsstykker.
Rens paprika og skjær i strimler.
Kok opp fiskekraft og matfløte med maisennajevner. Legg i paprikastrimlene og legg den røykte koljen på toppen.
Kok fisken under lokk til den er gjennomkokt, ca. 15 minutter, eller bak den i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.
Dryss persille over, og server med ris til.
Næringsberegningen inkluderer ikke fullkorn- eller naturris.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Fotograf: Alf Børjesson
Ingredienser
4 personer
1 kg røykt kolje (hyse)
1 stk paprika, rød
1 stk paprika, grønn
1 stk paprika, gul
2 dl fiskekraft
1 dl matfløte
2 ts maisennajevner, lys
Persille, frisk
Tilbehør
Fullkorn- eller naturris
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 275 kcal/ 63 kcal |
Karbohydrater | 6,5 g/ 1,5 g |
Proteiner | 50 g/ 11,5 g |
Fett | 5 g/ 1 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 1 g/ 0,3 g |
- flerumettet fett | 0,2 g/ - |
Kostfiber | 1,5 g/ - |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: