Fremgangsmåte

Legg et ark aluminiumsfolie over i en ildfast form/langpanne. Skrell gulrot og løk, kutt i grove biter, og ha dem over på folien sammen med laurbærblad og hel pepper. Legg lammelåret over, hell på vann, og stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen av låret. Pakk folien godt rundt.

Sett formen inn i ovnen på 125°C i cirka 3–3,5 timer. Ta ut lammelåret når steketermometeret viser 70°C, og la det hvile i 15–20 minutter.

Skrell og kutt gulrot, kålrot, persillerot og sellerirot i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann, cirka 10 minutter. Sil av kokevannet.

Smelt smør, og ha i mel. Rør godt til en glatt jevning.

Spe med melk og fløte under omrøring. Rør godt til du har en klumpefri saus. La sausen kok i cirka 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.

Vend inn godt avrente grønnsaker. Ha i grovhakkede friske urter rett før servering.

Skjær lammelåret i fine skiver. Server med stuede rotgrønnsaker og stekesjy. Kokte poteter passer godt til.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no.

Ingredienser

8 personer

1 lettsaltet, røkt lammelår (2,5–3,5 kg)
1 løk
1 gulrot
3 laurbærblad
1 ts hel pepper
2 dl vann

Stuede grønnsaker:
4 gulrøtter
4 skiver kålrot
2 persillerot
1 sellerirot
4 ss smør
4 ss hvetemel
6 dl melk
2 dl matfløte
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss friske urter

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 639 kcal
Karbohydrater 19,5 g
Proteiner 58 g
Fett 35 g
- hvorav mettet fett
- enumettet fett
- flerumettet fett
Kostfiber

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja