Fremgangsmåte
Finhakk hvitløk og bland godt inn i kesam.
Stek paprika og squash i olje og avkjøl litt. Pensle tortillalefsene med rømmedipp og legg på paprika, squash, jalapeños og revet ost.
Brett tortillaen i to.
Stek quesadillasene i en stekepanne i ca. 2 minutter på hver side. Del de varme quesadillaene i to. Server tortillaene med en grønn salat og en tomatsalsa. De kan serveres både varme og kalde til lunsj eller middag.
Næringsinnholdet inkluderer ikke grønn salat og tomatsalsa.
Tips! Hvis du ønsker å gjøre retten glutenfri kan du bruke glutenfri lefser. Retten blir laktosefri hvis du erstatter kesam med laktosefri kesam. Mozzarella har et naturlig lavt innhold av laktose, så det tåles av mange med laktoseintoleranse. Hvis mozzarella ikke tåles kan osten ersattes med gulost. Gulost inneholder svært lite laktose og tåles av de fleste med laktoseintoleranse.
Ingredienser
3 personer
2 hvitløksfedd
1 dl kesam
½- 1 strimlet rød paprika
½ squash i tynne skiver
2 ss rapsolje
4 stk små tortillalefser, fullkorn
½ jalapeno
200 g mozzarella
2 ss mais*
100 g grønn salat
* Mais inneholder en god del karbohydrater, og kan derfor sløyfes hvis man ønsker å redusere innholdet av karbohydrater.
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 480 kcal/ 175 kcal |
Karbohydrater | 30 g/ 11 g |
Proteiner | 26,5 g/ 10 g |
Fett | 27 g/ 10 g |
- hvorav mettet fett | 13 g/ 5 g |
- enumettet fett | 9 g/ 3,5 g |
- flerumettet fett | 3 g/ 1 g |
Kostfiber | 5,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: