Fremgangsmåte
Stek kyllingstrimler raskt i en stekepanne med margarin eller olje. Ta dem ut av pannen og sett til side.
Ha hvitløk, purre og potet i en kjele. Hell på vann og tilsett buljongterning. Småkok suppen i 10-12 minutter, eller til potet- og purrebiter er møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i hurtigmikser.
Kok opp suppen igjen. Tilsett stekte kyllingstrimler og la suppen trekke i ca. 5 minutter. Ta kjelen av platen og smak til med kesam, salt og pepper og dryss eventuellt over med litt finhakket purre ved servering.
Tips! I stedet for kesam, kan du bruke litt melk, matfløte eller lett créme fraîche. Suppen blir laktosefri hvis du velger en laktosefri variant.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen.
Ingredienser
4 personer
4 stk kyllingfilet (600 g) i strimler
2 ss margarin
1 stk purre i biter
2 båt hakket hvitløk
4 stk potet (middels store) i biter
1 l vann
2 stk hønsebuljongterning
1 dl kesam original, 8 %
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 304 kcal/ 56 kcal |
Karbohydrater | 11 g/ 2 g |
Proteiner | 39 g/ 7 g |
Fett | 11 g/ 2 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 0,6 g |
- enumettet fett | 4,5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,4 g |
Kostfiber | 2,5 g/ 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: