Fremgangsmåte
Del grytekjøttet i terninger og brun det raskt i kjelen. Ta ut kjøttet og surr finhakket løk og hvitløk i kjelen.
Ha kjøttet tilbake og bland inn 2 ss hvetemel, og 4 ss tomatpure. Krydre med litt salt og pepper, men vær obs på at buljongterninger ofte er tilsatt mye salt.
Ha i tørket timian og ca. 1 liter med kraft/buljong og kok opp.
Ha deretter i poteter, gulerøtter og persillerøtter, skrelte og delt i store, grove biter. Ha i laubærbladene.
Sett hele gryten med lokk inn i ovnen forvarmet til 150 grader og la den stå i minimum 2 timer, og gjerne 2 og en halv.
Tidsforbruk er aktiv tid!
Når gryta er klar, fisker du ut laubærbladene og smaker til med salt og pepper hvis det trengs.
Tips! I denne oppskriften er det brukt mørbrad. Høyrygg og bog kan også benyttes, men de har et litt høyere innhold av fett.
Tips! Hvis du ønsker en glutenfri rett kan du erstatte hvetemel med maizena utblandet i litt vann.
Ingredienser
4 personer
1 kg grytekjøtt av storfe i terninger (ev. lammekjøtt)
2 løk
4 fedd hvitløk
2 ss hvetemel
4 ss tomatpuré
1 liter kraft/buljong
5 kokefaste poteter
5 gulrøtter
3 persillerøtter
1 ts tørket timian
2 laubærblad
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 461 kcal/ 55 kcal |
Karbohydrater | 35 g/ 4 g |
Proteiner | 61 g/ 7,5 g |
Fett | 6,5 g/ 1 g |
- hvorav mettet fett | 2,5 g/ 0,3 g |
- enumettet fett | 2 g/ 0,3 g |
- flerumettet fett | 0,5 g/ 0,1 g |
Kostfiber | 8 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: