Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 150 °C.

Skjær laksefilet i porsjonsstykker, og legg stykkene med skinnsiden ned på et bakepapirkledt stekebrett. Krydre med salt og pepper.

Finhakk hvitløk og grønn chili, og bland dette med finrevet likeskall og limesaft. Fordel denne blandingen på toppen av fiskestykkene og sett fisken inn i stekeovnen. Fisken skal steke i cirka 15 minutter.

Varm opp olivenolje i en stor kasserolle og ha i spinaten. Rør om med en sleiv til den faller sammen. Riv blomkål på den grove siden på et rivjern, og ha dette i kasserollen sammen med spinaten. Rør godt og krydre med salt, pepper og muskat.

Server gjerne med byggryn eller ris.

Næringsberegningen inkluderer ikke tilbehør som byggryn eller ris.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

4 personer

800 g laksefilet med skinn

1 ts salt

0,5 ts pepper

2 fedd finhakket hvitløk

1 stk finhakket grønn chili

Saft og finrevet skall av 1 stk lime

Tilbehør:

2 ss olivenolje

400 g frisk spinat

1 stk blomkål

0,25 ts malt muskat

Byggryn eller ris

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 624 kcal/ 143 kcal
Karbohydrater 3,5 g/ 1 g
Proteiner 53 g/ 12 g
Fett 43 g/ 10 g
- hvorav mettet fett 8 g/ 2 g
- enumettet fett 17,5 g/ 4 g
- flerumettet fett 12,5 g/ 3 g
Kostfiber 5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei