Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform.
Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper.
Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. 10-12 minutter.
Salat
Skjær vårløk i skiver og eple i strimler, og skjær opp salat.
Del avokado, og ta ut stein og kjøttet med en skje. Skjær kjøttet i biter.
Vend vårløk, eple, salat og avokado raskt sammen.
Dressing
Rør sammen sitronsaft, olivenolje og havsalt, og vend inn i salaten.
Server laksen med salat og kokt ris ved siden av.
Denne retten kan lett varieres med skall og saft av appelsin istedet for sitron.
Næringsinnholdet inkluderer ikke fullkornsris.
Tips! Ønsker du en glutenfri rett kan du bruke glutenfri soyasaus.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
4 personer
500 g laksefilet, uten skinn og bein
2 ss soyasaus
2 ss olivenolje
1 stk sitron
Salt og pepper
Salat
2 stk vårløk
½ stk eple, grønt
1 stk hjertesalat
1 stk mellomstor avokado
Dressing
2 ss sitronsaft
2 ss olivenolje
½ ts havsalt
Tilbehør
Fullkornsris
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 481 kcal/ 192 kcal |
Karbohydrater | 4 g/ 1,5 g |
Proteiner | 27 g/ 10,5 g |
Fett | 39 g/ 15,5 g |
- hvorav mettet fett | 6,5 g/ 2,5 g |
- enumettet fett | 20,5 g/ 8 g |
- flerumettet fett | 8 g/ 3,5 g |
Kostfiber | 3,5 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: