Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær hysen i serveringsstykker, pensle med olivenolje, og krydre med salt og pepper. Bak i stekeovnen i 9-10 minutter, til fisken så vidt begynner å flake seg.
Skyll linsene under rennende vann. Kok opp vann og la linsene trekke, uten å koke. Hell av vannet og sett linsene til side. Finhakk persille, riv skallet og press saften av sitron. Bland sammen persille, sitronskall og -saft, olivenolje, spisskummen og chiliflak. Smak til blandingen med pepper og vend inn linsene.
Skyll spinat og la vannet renne av. Grovhakk spinat og fjern grove stilker, og skjær hvitløk i tynne skiver. Varm olivenolje og fres hvitløk på middels varme i en stekepanne med litt høye kanter. Tilsett spinat og vend til spinaten faller sammen. Smak til med salt og pepper.
Dressing: Rør sammen yoghurt, olivenolje, chiliflak og litt pepper.
Server hyse på en seng av linser og spinat, med dressing ved siden av. Pynt gjerne med persille.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer.
Ingredienser
4 personer
700 g hysefilet, uten skinn og bein
olivenolje
salt og pepper
Linser
1 pakke linser, røde
1 bunt persille, frisk
1 stk sitron
3 ss olivenolje
0,5 ts spisskummen, malt
0,5 ts chiliflak, tørket
pepper
Spinat
500 g spinat
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
salt og pepper
Dressing
5 ss yoghurt, naturell
1 ss olivenolje
0,5 ts chiliflak, tørket
pepper
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
Energi/Kalorier | 379 kcal / 93 kcal |
Karbohydrater | 13 g / 3 g |
Proteiner | 46,5 g / 11,5 g |
Fett | 17 g / 4 g |
- hvorav mettet fett | 3 g / 0,5 g |
- enumettet fett | 11 g / 3 g |
- flerumettet fett | 2 g / 0,5 g |
Kostfiber | 5 g / 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: