Fremgangsmåte
Grovhakk mandler og finhakk koriander. Bland mandler, koriander, sesamfrø og pepper, og varm det i en stekepanne. Ta nøtteblandingen ut av stekepannen og legg den ene siden av laksen ned blandingen.
Skjær laks i stykker som er ca. 3 cm bred og dryss over litt salt. Stek laksen i olje i ca. 3 minutter.
Vinaigrette
Skjær sopp i terninger og stek i smør til den er brun. Tilsett eddik og vann, og kok i 10 minutter. Kjør blandingen til en jevn saus i en blender. Varm småløk i vinaigretten.
Server nøttepanert laks med vinaigretten, småløk og cherrytomater.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (Tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Studio Frea.
Ingredienser
4 personer
800 g laksefilet, uten skinn og bein
1 dl mandler
3 ss koriander, frisk
4 ss sesamfrø
1 ts pepper, grovmalt
2 ss olje
salt
Vinaigrette
8 stk sjampinjong
1 ss margarin
1 dl eddik
3 dl vann
12 stk småløk
Tilbehør
Cherrytomat
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
Energi/Kalorier | 687 kcal / 168 kcal |
Karbohydrater | 7,5 g / 2 g |
Proteiner | 47 g / 11,5 g |
Fett | 53 g / 13 g |
- hvorav mettet fett | 9 g / 2 g |
- enumettet fett | 22 g / 5,5 g |
- flerumettet fett | 16 g / 4 g |
Kostfiber | 4,5 g / 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: