Fremgangsmåte
Skrell sjalottløk, skyll tomat og del squash i halve skiver.
Tre grønnsakene på spyd. Pensle med olje og strø på salt og pepper.
Grill spydene på middels sterk varme i ca. 5 minutter, mens du snur dem ofte.
Grill biffene på middels sterk varme i 2-3 minutter på en side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
Tips! Bruker du grillspyd av tre, bør de legges i vann en stund først, ellers kan de ta fyr.
Server biff og grønnsaksspyd med f.eks ris (gjerne fullkornsris, villris eller brun ris), eller annet tilbehør etter ønske.
Næringsinnholdet inkluderer ikke ris.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
4 personer
4 stk (600 g) marinert biff av ytrefilet storfe
8 stk sjalottløk
8 stk rød cherrytomat
8 stk gul cherrytomat
1 stk grønn squash
2 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper
8 stk grillspyd
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 239 kcal/ 76 kcal |
Karbohydrater | 4 g/ 1 g |
Proteiner | 35 g/ 11,5 g |
Fett | 9 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 2 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 4,5 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 2 g/ 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: