Fremgangsmåte

Vask og kutt purre i tynne skiver. Fres purre i smør i en vid gryte eller panne i noen minutter og strø over hvetemel. Spe med lettmelk.

Tin opp og skjær deretter torskefileten i store terninger. Fordel fisken i sausen. La den ligge og trekke i 5 - 10 minutter.

Strø over reker og paprika rett før servering.

Serveres med ruccula og ris.

Næringsberegningene er inkl. margarin.


Oppskiften og bildet er hentet med tillatelse fra www.melk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

1 stk purre
1 ss smør/myk margarin
1 ss hvetemel
3 dl lettmelk (ev. laktosefri lettmelk)
800 g torskefilet, frossen
200 g reker
¼ stk rød paprika

Tilbehør:

100 g ruccula
2 dl fullkornris

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 442 kcal/ 97 kcal
Karbohydrater 39 g/ 8,5 g
Proteiner 61 g/ 13,5 g
Fett 4,5 g/ 1 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,2 g
- enumettet fett 1,5 g/ 0,3 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,3 g
Kostfiber 3 g/ 1

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja