Fremgangsmåte
Sett ovnen på 125 grader. Klipp opp kyllingpakken, og la kyllingen gli ned i gryta. Pensle med litt olivenolje, salte og pepre, snu den med et par gafler, og gjenta prosedyren på andre siden.
Her kan du selvsagt legge til ulike kombinasjoner av krydder. Cumin, oregano og paprikapulver gir tacosmak. Knuste korianderfrø, cuminfrø og gurkemeie gir indiske toner. Bruk fantasien, og hva du har i krydderskapet.
Sett gryten inn i ovnen, uten lokk, og la den stå der i 6 timer. Da faller kjøttet av beina, så mørt og saftig som du aldri før har smakt det, og skinnet er sprøtt. Nedi gryta er det masse deilig sjy som du kan bruke som saus.
Server sammen med ratatouille eller lettstekte rosenkål med hvitløk. Eller velg ditt tilbehør etter ønske.
Tidsforbruk er aktiv tid.
Tips! Restene etter middagen kan du bruke til å lage påleggsalat eller ha det i en salat til lunsj.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Marit Zinocker, fra bloggen Matlyst!. Foto: Marit Zinocker
Ingredienser
4 personer
1 stor økologisk kylling (ca. 1 kg)
Salt og pepper
Litt olivenolje
Stor gryte som kan settes i ovn
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 304 kcal/ 179 kcal |
Karbohydrater | 0 g/ 0 g |
Proteiner | 30 g/ 18 g |
Fett | 20 g/ 12 g |
- hvorav mettet fett | 5 g/ 4 g |
- enumettet fett | 11,5 g/ 7 g |
- flerumettet fett | 5 g / 3 g |
Kostfiber | 0 g/ 0 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: