Fremgangsmåte

Skjær tomater i båter, agurk i mindre biter, løk i tynne båter, og riv salaten opp i passende biter. Bland grønnsakene sammen, og vend inn fetaost. Legg salaten på en tallerken eller i en bolle, og ha på litt av oljen fra fetaosten og tzatziki.

Ha krydder på lårskivene, og grill dem raskt på sterk varme i cirka 2 minutter på hver side. Flytt skivene litt unna varmen eller skru ned varmen på stekeplata, legg på lokk og la dem ettersteke i cirka 3-4 minutter.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no. Foto: Alexander Benjaminsen

Ingredienser

4 personer

800 g ferdigmarinert lammelår i skiver
2 stk tomat
½ stk agurk
½ stk rødløk
4 blad isbergsalat
1 pk fetaost med oliven
3 dl tzatziki

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 560 kcal/ 122 kcal
Karbohydrater 9 g/ 2 g
Proteiner 49 g/ 10,5 g
Fett 36 g/ 8 g
- hvorav mettet fett 18,5 g/ 4 g
- enumettet fett 11 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 2,5 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja