Fremgangsmåte
Tin lammeskaven.
Vask purren og skjær den i ringer. Skjær sopp og gulrot i skiver. Riv hvitløk.
Varm margarin i en gryte og stek kjøttet på sterk varme i 3-4 minutter.
Ha i purre, sopp, gulrot og hvitløk, og stek videre i et par minutter.
Hall i vann, fløte og soyasaus. Kok opp og la gryteretten småkoke i cirka 10 minutter.
Smak til med salt og pepper. Dryss over hakket persille.
Server med rørte tyttebær og kokte poteter (NB: dette er ikke inkludert i næringsbergeningen)
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no. Foto: Alexander Benjaminsen
Ingredienser
4 personer
600 g lammeskav
2 ss margarin til steking
1 stk purre
500 g frisk sjampinjong
2 stk gulrot
1 båt hvitløk
2 dl vann
3 dl matfløte
2 ss soyasaus
½ ts salt
¼ ts grovmalt pepper
2 ss hakket frisk persille
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 544 kcal/ 108 kcal |
Karbohydrater | 9 g/ 2 g |
Proteiner | 35,5 g/ 7 g |
Fett | 40 g/ 8 g |
- hvorav mettet fett | 19 g/ 3,5 g |
- enumettet fett | 12,5 g/ 2,5 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: