Fremgangsmåte
Dryss laksefileten med grovt salt og la den ligge i ca. 10 minutter.
Skyll av saltet, tørk fisken og skjær den i porsjonsstykker.
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
Skjær løk, hvitløk og paprika i små terninger, og stek i smør til løken er blank og myk.
Rør inn tomater, tørket timian, paprikapulver, salt, tabasco og fiskebuljong.
La sausen koke forsiktig i 10-15 minutter, og jevn den med maisenna.
Smak om det trengs mer tabasco, sausen skal ha mye smak.
Legg laksestykkene i sausen og la trekke under lokk til den er så vidt gjennomkokt, ca. 8 minutter.
Server med salat og ev. villris ved siden av.
Tips! Retten blir laktosefri hvis du erstatter smør/margarin med olje eller laktosefri margarin. Mange med laktoseintoleranse tåler også smør/margarin, da dette inneholder svært lite laktose.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer.
Ingredienser
4 personer
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 ss salt, grovt
2 stk tomat
1 stk løk
2 fedd hvitløk
1 stk paprika, rød
2 ss smør eller margarin
½ ts timian, tørket
1 ts paprikapulver
1 ts salt
½ ts tabasco
2 ½ dl fiskebuljong
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 432 kcal/ 152 kcal |
Karbohydrater | 5 g/ 2 g |
Proteiner | 31 g/ 11 g |
Fett | 31 g/ 11 g |
- hvorav mettet fett | 6 g/ 2 g |
- enumettet fett | 12 g/ 4,5 g |
- flerumettet fett | 9 g/ 3,5 g |
Kostfiber | 2 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: