Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær laksefileten i porsjonsstykker. Skrell og skjær potetene i løvtynne skiver.
Finhakk hvitløk, skjær vårløk i tynne ringer, paprika i strimler og tomat i skiver.
Smør litt crème fraîche på foliearkene og legg på potetskiver, hvitløk, vårløk,
paprika og tomat. Legg en laksefilet i hver pakke, dryss på salt og pepper og fordel resten av crème fraîchen over. Pakk folien sammen rundt laksen og legg pakkene med skjøten opp på et stekebrett.
Bak laksen midt i stekeovnen til alt er gjennomkokt, ca. 15 minutter.
Server med det tilbehøret du ønsker.
Tips! Retten kan gjøres laktosefri med å bruke laktosefri crème fraîche.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra 3iuka.no. Foto: Ingvar Eriksson
Ingredienser
4 personer
700 g laksefilet, uten skinn og bein
5 stk potet
1 fedd hvitløk
4 stk vårløk
1 stk grønn paprika
2 stk tomat
1 dl crème fraîche
Salt og pepper
4 ark aluminiumsfolie
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 425 kcal/ 156 kcal |
Karbohydrater | 14 g/ 4 g |
Proteiner | 40,5 g/ 11 g |
Fett | 39,5 g/ 10,5 g |
- hvorav mettet fett | 11,5 g/ 3 g |
- enumettet fett | 13 g/ 3,5 g |
- flerumettet fett | 10 g/ 2,5 g |
Kostfiber | 3 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: