Fremgangsmåte

Finhakk løk og hvitløk. Bland sammen med alle ingrediensene.

Form 4 avlange pølser og klem dem rundt trespydene.

Stek spydene med kyllingkebab i stekeovn ved 200 °C i ca. 15 minutter eller legg dem på grillen i 5-7 minutter på hver side. Rull kyllingkebabene i finhakket persille før servering.

Server gjerne kebaben med frisk salat og tzatziki.

Næringsberegningene inkluderer ikke salat og tzatziki.


Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

400 g kyllingkjøttdeig
1 ss rapsolje
1 ss malt kanel
1 ss chilipasta (sambal oelek) eller etter smak
3 båt hvitløk
½ stk rødløk
2 ss frisk kruspersille
4 stk trepinner

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 203 kcal/ 151 kcal
Karbohydrater 2,5 g/ 2 g
Proteiner 19 g/ 14 g
Fett 12,5 g/ 9,5 g
- hvorav mettet fett 3,5 g/ 2,5 g
- enumettet fett 6 g/ 4,5 g
- flerumettet fett 3 g/ 2,5 g
Kostfiber 2,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei