Fremgangsmåte
Ha tomater og kikerter i en ildfast form, og bland i krydder og hvitløk. Sett formen i ovnen på 225 °C og stek i 20 minutter.
Del kyllingfiletene i to på langs og krydre med salt og pepper. Stek dem i olje olje i en middels varm panne i 2-3 minutter på hver side.
Vend inn hakket bladpersille og vårløk i retten like før servering.
Trener du mye og trenger ekstra karbohydrater, så ha gjerne litt grovt brød eller fullkornsris ved siden av.
Næringsberegningene er gjort uten grovt brød og fullkornsris.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (Tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
2 personer
1 stk kyllingfilet delt på langs
Salt og pepper
1 ss rapsolje
1 boks hermetiske tomater, gjerne av cherrytomater
1 boks hermetiske kikerter
½ ts gurkemeie
½ ts malt spisskummen
½ ts salt
½ ts pepper
1 båt hakket hvitløk
2 stk snittet vårløk
50 g bladpersille
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 370 kcal/ 78 kcal |
Karbohydrater | 27 g/ 5,5 g |
Proteiner | 35 g/ 7,5 g |
Fett | 11 g/ 2,3 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,3 g |
- enumettet fett | 4,5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 3,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 12 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: