Fremgangsmåte

Varm en stor kjele med tykk bunn, og ha i noen spiseskjeer rapsolje. Fres hvitløk og ingefær noen øyeblikk i den varme oljen. Tilsett karripulver og spisskummen, og fres videre.

Ha i kyllingen, og la den steke med noen minutter. Tilsett tomatpuré, løk og gulrøtter, og stek ytterligere noen minutter. Hell i vannet, og la det hele koke opp. Sett på lokk, og la det småkoke i cirka 10 minutter.

Rør inn yoghurt, paprika og chili. Sett på lokk, og la det koke videre i 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.

Pynt kyllingcurryen med koriander.

Tips! Ønsker du en mildere rett kan du sløyfe chili.

Ingredienser

4 personer

1-2 ss rapsolje til steking
4-6 fedd hvitløk
1 bit ingefær,skrelt og finhakket (ca. 2 cm)
2 ss karripulver
1 ss spiskummen
4 stk kyllingfilet, biter
2 toppede ss tomatpure
2 løk, grovhakket
2 dl vann
3 dl gresk yoghurt eller vanlig matyoghurt
1,5 boks hermetiske kikerter eller 220 g tørkede kikerter, bløtlagt*
2 røde paprika, strimler
2 gulrøtter, små terninger
½ chili, biter
Salt
Pepper
Koriander til pynt

*Se tips på bløtlegging av kikerter

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 590 kcal/ 107 kcal
Karbohydrater 44 g/ 8 g
Proteiner 55 g/ 10 g
Fett 18,5 g/ 3,5 g
- hvorav mettet fett 5 g/ 1 g
- enumettet fett 5 g/ 1 g
- flerumettet fett 4 g/ 1 g
Kostfiber 14 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja