Fremgangsmåte
Varm en stor kjele med tykk bunn, og ha i noen spiseskjeer rapsolje. Fres hvitløk og ingefær noen øyeblikk i den varme oljen. Tilsett karripulver og spisskummen, og fres videre.
Ha i kyllingen, og la den steke med noen minutter. Tilsett tomatpuré, løk og gulrøtter, og stek ytterligere noen minutter. Hell i vannet, og la det hele koke opp. Sett på lokk, og la det småkoke i cirka 10 minutter.
Rør inn yoghurt, paprika og chili. Sett på lokk, og la det koke videre i 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
Pynt kyllingcurryen med koriander.
Tips! Ønsker du en mildere rett kan du sløyfe chili.
Ingredienser
4 personer
1-2 ss rapsolje til steking
4-6 fedd hvitløk
1 bit ingefær,skrelt og finhakket (ca. 2 cm)
2 ss karripulver
1 ss spiskummen
4 stk kyllingfilet, biter
2 toppede ss tomatpure
2 løk, grovhakket
2 dl vann
3 dl gresk yoghurt eller vanlig matyoghurt
1,5 boks hermetiske kikerter eller 220 g tørkede kikerter, bløtlagt*
2 røde paprika, strimler
2 gulrøtter, små terninger
½ chili, biter
Salt
Pepper
Koriander til pynt
*Se tips på bløtlegging av kikerter
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 590 kcal/ 107 kcal |
Karbohydrater | 44 g/ 8 g |
Proteiner | 55 g/ 10 g |
Fett | 18,5 g/ 3,5 g |
- hvorav mettet fett | 5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 4 g/ 1 g |
Kostfiber | 14 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: