Fremgangsmåte

Skjær kjøtt i terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. La det koke opp på ny, skum av og senk varmen. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 1 time.

Ha grønnsaksterninger og buljongterning over i gryten med kjøttet.

La suppen småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper, og dryss over finhakket timian før servering.

Server suppen med flatbrød eller ferskt brød og smør.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

6 personer

700 g benfritt lammekjøtt , eventuelt kokekjøtt av storfe
1½ l vann
½ stk purre i biter
1 stk løk i biter
2 stk gulrot i terninger
2 skiver sellerirot i terninger (ca.150 g)
2 skiver kålrot i terninger (ca.200 g)
2 stk persillerot i terninger
4 stk potet i terninger
½ stk kjøttbuljongterning
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss finhakket frisk timian

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 309 kcal/ 55 kcal
Karbohydrater 15 g/ 2,5 g
Proteiner 24 g/ 4,5 g
Fett 16 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 7 g/ 1 g
- enumettet fett 6 g/ 1 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,2 g
Kostfiber 5,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei