Fremgangsmåte
Skjær kjøtt i terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. La det koke opp på ny, skum av og senk varmen. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 1 time.
Ha grønnsaksterninger og buljongterning over i gryten med kjøttet.
La suppen småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper, og dryss over finhakket timian før servering.
Server suppen med flatbrød eller ferskt brød og smør.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
6 personer
700 g benfritt lammekjøtt , eventuelt kokekjøtt av storfe
1½ l vann
½ stk purre i biter
1 stk løk i biter
2 stk gulrot i terninger
2 skiver sellerirot i terninger (ca.150 g)
2 skiver kålrot i terninger (ca.200 g)
2 stk persillerot i terninger
4 stk potet i terninger
½ stk kjøttbuljongterning
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss finhakket frisk timian
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 309 kcal/ 55 kcal |
Karbohydrater | 15 g/ 2,5 g |
Proteiner | 24 g/ 4,5 g |
Fett | 16 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 7 g/ 1 g |
- enumettet fett | 6 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,2 g |
Kostfiber | 5,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: