Fremgangsmåte

Brun skinkebiff i en varm stekepanne med margarin, 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.

Skru ned varmen og etterstek biffene i 4-5 minutter. Ta dem ut og la dem hvile på en tallerken.

Skyll og tørk stekepannen. Fres rød- og grønnkål i stekepannen sammen med litt olje til kålen er så vidt myk, ca. 2 minutter. Ha i purre, hell over rødvinseddik og smak til med salt og pepper.

Skjær skall av appelsin, ta med det hvite. Skjær ut appelsinfileter. Vend appelsinfileter inn i stekt kål rett før servering.

Anrett stekt kål på en tallerken, del skinkebiff i to og legg over på den varme kålsalaten. Dryss over hakkede hasselnøtter og server.

Tips! Oppskriften blir laktosefri ved å bruke laktosefri margarin eller olje. Mange med laktoseintoleranse tåler også vanlig margarin.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

4 personer

4 stk skinkebiff (flatbiff av svin), à 150 g
2 ss margarin til steking
½ ts salt
½ ts kvernet pepper
1⁄4 stk finsnittet rødkål (ca. 400 g)
100 g grønnkål
1 ss olje til steking
½ stk finsnittet purreløk
2 ss rødvinseddik
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
1 stk appelsin
25 g hakkede hasselnøtter

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 339 kcal/ 97 kcal
Karbohydrater 9 g/ 2,5 g
Proteiner 37 g/ 10,5 g
Fett 16,5 g/ 4,5 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 1 g
- enumettet fett 9 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 3,5 g/ 1 g
Kostfiber 5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja