Fremgangsmåte
Gni inn kalkunfileten med salt og pepper. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek fileten på 125 °C til steketermometeret viser 68 °C.
Hul ut gresskar og kok ca. 500 gram i 20 minutter til det er mørt. Mos den kokte gresskaren med en mikser eller gaffel og tilsett honning og flytende margarin. Smak til med salt og pepper.
Skjær resten av gresskaret i skiver (3 x 3 cm), legg på en tynn skive med tomat, et lite dryss kardemomme og tynne ringer med rød chili. Legg alt i en ildfast form, hell over litt olivenolje og dryss over salt og nykvernet pepper. Bak i ovn på 200 °C i ca. 15 minutter.
Server kalkunfileten med bakt gresskar, brokkoli og gresskarpuré. Ønskes det saus til retten foreslår vi en sjysaus smakt til med litt soyasaus og smør.
Tips! Retten blir laktosefri hvis du bruker laktosefri margarin. Mange med laktoseintoleranse tåler også vanlig margarin og smør, da det er svært lite laktose i produktene.
Oppskrift og bildet er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Astrid Hals.
Ingredienser
6 personer
1 stk kalkunfilet, ca. 1500 g
2 ts salt
1 ts pepper
2 stk små gresskar, ca. 800 g.
1 stk rød chili
1 stk tomat
1 stk brokkoli
1 ss flytende margarin
1 liten ts honning
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 342 kcal/ 73 kcal |
Karbohydrater | 5,5 g/ 1,2 g |
Proteiner | 67 g/ 14 g |
Fett | 5 g/ 1 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 3 g/ 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: