Fremgangsmåte
Skjær kalkunfileten i 10 tynne strimler og laksefileten i 5 strimler. Pensle 5 kalkunstrimler med olje og rull dem i krydder.
Lag fletter med en laksestrimmel, en kalkunstrimmel og en kalkunstrimmel med krydder. Endene festes med en tannpirker.
Stek flettene forsiktig i panne med olje og stek videre i ovn på 160 °C i ca. 15 minutter, avhengig av størrelse.
Del opp wokgrønnsakene og stek dem raskt. Dryss over salatnøttemix og flaksalt til slutt.
Server kalkun- og laksefletten med med kokt ris, søt chilisaus og wokgrønnsaker.
Næringsberegningene inkluderer fullkornsris, men er beregnet uten søt chilisaus.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
6 personer
1 stk kalkunfilet, ca.750 g
250 g laksefilet
2 ss rapsolje
6 ss frisk dill eller andre urter
1 stk rød chili
salt og pepper
Wokgrønnsaker
½ stk savoykål
18 stk grønn frisk asparges
1 stk rødløk
3 ss nøtte- og frøblanding til salater
1 ts flaksalt (flaksalt)
Tilbehør
6 porsjoner fullkornris
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 529 kcal/ 141 kcal |
Karbohydrater | 46,5 g/ 12,5 g |
Proteiner | 48 g/ 13 g |
Fett | 15,5 g/ 4 g |
- hvorav mettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 7,5 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 4,5 g/ 1,5 g |
Kostfiber | 6 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: