Fremgangsmåte
Skjær opp gulrøttene. Skyll linsene godt under rennende vann. Fres løken olje til den er blank og myk, og tilsett etter hvert hvitløk, chili, ingefær og spisskummin. La det få surre med de siste minuttene.
Tilsett deretter gulrøtter og røde linser og la det få surre med i ca. 1 minutt, før du tilsetter kyllingkraften. Gi et oppkok.
La suppen koke til gulrøttene og linsene er møre, etter ca. 10-15 minutter. Kjør suppen med en stavmikser eller lignende. Smak til med kajennepepper og ev. litt salt. Smak til med limesaft.
Server med en klatt rømme/kesam/yoghurt, friske urter og godt grovt brød.
Retten blir laktosefri hvis du bruker laktosefri rømme/kesam eller yoghurt. Retten er glutenfri så lengde du serverer med glutenfritt brød,
Ingredienser
4 personer
1 ss rapsolje
1 stor rødløk, grovt hakket
4 hvitløkfedd, grovt hakket
½ rød chili, finhakket
2 ss revet ingefær
600 g gulrøtter, jevne biter
Ca. 1 ss spisskummin
200 g tørre røde linser, skylt
1 ¼ liter kylling- eller grønnsakskraft (buljong)
½ ts kajennepepper (smak til)
Eventuelt litt salt
Ca. ½ lime, saften
Tilbehør
Litt rømme, kesam eller yoghurt (ca.4 ss)
Friske krydderurter etter ønske
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 290 kcal/ 50 kcal |
Karbohydrater | 35 g/ 6 g |
Proteiner | 16 g/ 2,5 g |
Fett | 7 g/ 1,5 g |
- hvorav mettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,2 g |
Kostfiber | 10,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: