Fremgangsmåte

Skjær laks i store terninger. Finhakk sjalottløk, skjær sopp i tynne skiver og kål i strimler. Brun lakseterningene i olje på middels sterk varme, ta dem opp og legg dem til side.

Stek sjalottløk myk og blank, tilsett soppen og la den surre med i et par minutter. Vend inn kålen og la den steke i ca. 1-2 minutter. Dryss på provencekrydder, salt og litt kajennepepper.

Rør sammen vann og crème fraîche og hell det over. Legg lakseterningene på toppen, legg på lokk og la retten surre på svak varme til alt er mørt, ca. 3-4 minutter.

Dryss hakket persille på toppen og server med brød.

Tips! Bruk gjerne selvplukket skogssopp om du har.

Næringsberegningen inkluderer ikke tilbehør.

Oppskrift og bildet er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Fotograf: Synøve Dreyer

Ingredienser

4 personer

600 g laksefilet, uten skinn og bein
2 stk sjalottløk
200 g sjampinjong
0,5 stk hodekål
2 ss rapsolje
1 ts provencekrydder
1 ts salt
1 dl vann
2 dl lett crème fraîche
Kajennepepper

Tilbehør

Persille, frisk
Grovbrød

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 506 kcal/ 113 kcal
Karbohydrater 11 g/ 2,5 g
Proteiner 35 g/ 8 g
Fett 35 g/ 8 g
- hvorav mettet fett 7 g/ 1,5 g
- enumettet fett 15,5 g/ 3,5 g
- flerumettet fett 9,5 g/ 2 g
Kostfiber 5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja