Fremgangsmåte
Skjær laks i store terninger. Finhakk sjalottløk, skjær sopp i tynne skiver og kål i strimler. Brun lakseterningene i olje på middels sterk varme, ta dem opp og legg dem til side.
Stek sjalottløk myk og blank, tilsett soppen og la den surre med i et par minutter. Vend inn kålen og la den steke i ca. 1-2 minutter. Dryss på provencekrydder, salt og litt kajennepepper.
Rør sammen vann og crème fraîche og hell det over. Legg lakseterningene på toppen, legg på lokk og la retten surre på svak varme til alt er mørt, ca. 3-4 minutter.
Dryss hakket persille på toppen og server med brød.
Tips! Bruk gjerne selvplukket skogssopp om du har.
Næringsberegningen inkluderer ikke tilbehør.
Oppskrift og bildet er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Fotograf: Synøve Dreyer
Ingredienser
4 personer
600 g laksefilet, uten skinn og bein
2 stk sjalottløk
200 g sjampinjong
0,5 stk hodekål
2 ss rapsolje
1 ts provencekrydder
1 ts salt
1 dl vann
2 dl lett crème fraîche
Kajennepepper
Tilbehør
Persille, frisk
Grovbrød
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 506 kcal/ 113 kcal |
Karbohydrater | 11 g/ 2,5 g |
Proteiner | 35 g/ 8 g |
Fett | 35 g/ 8 g |
- hvorav mettet fett | 7 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 15,5 g/ 3,5 g |
- flerumettet fett | 9,5 g/ 2 g |
Kostfiber | 5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: