Fremgangsmåte
Fres løk, selleri og paprika i olje og ha dette i det forstekte paiskallet sammen med brokkoli og potetbiter.
Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell over. Dryss over revet ost.
Stek paien i ovnen på 180 grader C, ca. 40 minutter til paien har fått en gylden farge.
Server den lunken med ruccolasalat til.
Her kan du variere innholdet med de grønnsakene du har. For eksempel med spinat, purre og sjampinjong (som da freses raskt i en varm stekepanne), blader av kinakål, grønnkål eller savoykål (forvelles i et par minutter). Rester av kalkun eller skinke er også ypperlig å bruke i en pai.
Tips! Denne er like god kald som varm og er ypperlig som lunsj også. Hvis du bytter ut melkeproduktene med laktosefritt, blir retten laktosefri.
Oppskrift er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt, frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Getty Images / Elena Gaak
Ingredienser
4 personer
Paibunn:
150 g smør eller margarin
2 dl hvetemel
1 dl grovbakstmel
2 ss vann
Fyll:
2 stk kokte potet i terninger (kan byttes ut)
400 g brokkoli i små buketter
1 stk rød paprika
¼ stk knollselleri (sellerirot) i terninger
1 stk rødløk i ringer
2 ss olje til steking
2½ dl melk
4 stk egg
1 ts salt
½ ts pepper
100 g revet hvitost
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
Energi/Kalorier | 743 kcal / 156 kcal |
Karbohydrater | 39,5 g / 8 g |
Proteiner | 26,5 g / 5,5 g |
Fett | 50 g / 10,5 g |
- hvorav mettet fett | 27 g / 5,5 g |
- enumettet fett | 15 g / 3 g |
- flerumettet fett | 3 g / 0,5 g |
Kostfiber | 12 g / 5,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: