Fremgangsmåte
Skjær squash og søtpotet i tynne strimler. Bruk et egnet redskap som spiralizer eller et annet jern som lager strimler. Du kan også bruke en ostehøvel og skjære skivene i strimler.
Fres grønnsakstrimlene raskt i olje i en varm panne.
Bland grønnsakspagettien med en smakfull saus og server retten rykende varm med et dryss revet parmesan.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt - Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
4 personer
2 ss solsikkeolje eller rapsolje
1 stk skrelt søtpotet (ca.150 g)
1 stk grønn squash
50 g revet parmesan
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 140 kcal/ 112 kcal |
Karbohydrater | 8 g/ 6 g |
Proteiner | 6,5 g/ 5 g |
Fett | 9 g/ 7 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 2,5 g |
- enumettet fett | 4 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 1,5 g |
Kostfiber | 2 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: