Fremgangsmåte
Bland sammen alle ingrediensene og miks med stavmikser eller blender.
Stek svinefileten i litt smør og olje til den har fått farge på alle sider.
Lag ett langt snitt langsetter fileten og fyll med persillepestoen.
Surr sammen fileten med hyssing. Stekes i ovnen i ca 20 min på 200 grader. La steken hvile i 15 minutter før servering.
Mens steken er i ovnen lager du byggotto.
Surr løk og hvitløk mykt i margarin. Tilsett byggryn og rør i ca 1 min.
Tilsett kraften, 1 dl om gangen. La kraften koke inn mellom hver gang, helt til grynene er myke. Det tar ca 30 min.
I stedet for byggryn kan du også bruke byggris. Byggris krever kortere koketid.
Næringsberegningene er gjort med olivenolje.
Ingredienser
4 personer
Ca. 700 g svinefilet
Persillepesto
75 g bladpersille
3 ss olivenolje/rapsolje
1 fedd hvitløk
1 dl ristede nøtter (mandler og valnøtter)
Salt
Pepper
Byggotto
1 l kyllingkraft
25 g margarin
1 liten løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
4 dl byggryn
1, 5 dl revet lettost
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 693 kcal/ 194 kcal |
Karbohydrater | 56 g/ 15,5 g |
Proteiner | 53,5 g/ 15 g |
Fett | 26 g/ 7 g |
- hvorav mettet fett | 6 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 12 g/ 3,5 g |
- flerumettet fett | 5 g/ 1,5 g |
Kostfiber | 12 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: