Fremgangsmåte
Bland sammen ingrediensene til dressingen i en liten skål. Sett den til side mens du forbereder resten.
Skjær agurk i tynne skiver, bruk eventuelt en ostehøvel eller en mandolin til denne jobben. Ha agurkskivene i en skål.
Skyll hermetiske kikerter i kaldt vann og la vannet renne godt av. Ha kikertene i skålen med agurk. Ha også i rødløk i tynne skiver og finhakkede urter. Smuldre over fetaost til slutt.
Pensle laksefilet med olje. Legg fisken med kjøttsiden ned på grillen i 3-4 minutter, snu fileten og grill videre på indirekte varme i ca. 10 minutter.
Pisk sammen ingrediensene til glazen. Pensle fisken med glaze mot slutten av grilltiden, gjenta gjerne penslingen flere ganger.
Hell dressingen over salaten rett før servering og bland godt.
Server glasert grillet laksefilet sammen med den friske agurksalaten. Kokte eller bakte poteter og en klatt rømme smaker også godt til.
Tips: Retten blir laktosefri om du bruker laktosefri fetaost og eventuelt laktosefri rømme
NB: Næringsberegningen er gjort uten potet og rømme.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no og tilpasset diabetesforbundet. Foto: Mari Svenningsen.
Ingredienser
4 personer
750 g laksefilet
Glaze:
Saft av 1 stk lime
3 ss flytende honning (evt fibersirup clear)
1 ss rapsolje
1 ts salt
½ ts pepper
Agurksalat:
2 stk agurk
1 boks hermetiske kikerter (á 260 g)
½ stk rødløk
¼ potte finhakket frisk dill
2 ss finhakket bladpersille
100 g fetaost
Dressing:
½ dl olivenolje
saft av 1 stk lime
1 ss brunt sukker
½ ts grovt chilikrydder
½ ts salt
¼ ts pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 762 kcal/ 150 kcal |
Karbohydrater | 29 g/ 5,5 g |
Proteiner | 51,5 g/ 10 g |
Fett | 47 g/ 9,5 g |
- hvorav mettet fett | 11,5 g/ 2 g |
- enumettet fett | 19 g/ 4 g |
- flerumettet fett | 12 g/ 2,5 g |
Kostfiber | 6,5 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: