Fremgangsmåte
Hakk løk og hvitløk til sausen. Ha det over i en hurtigmikser sammen resten av ingrediensene. Kjør alt til en jevn saus.
Hell sausen over i en gryte, kok opp og avkjøl før servering.
Hell kokende vann over bulguren og la det svelle i ca. 30 minutter.
Finhakk rødløk, tomat og agurk og skjær vårløken i ringer. Bland grønnsakene godt sammen med bulguren.
Strø salt og pepper på biffene og grill dem på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
4 personer
600 g ytrefilet av storfe
2 ss olje
½ ts salt
½ ts pepper
Bulgursalat:
1½ dl bulgur
2 dl vann
½ ts salt
½ stk agurk
1 stk rødløk
2 stk tomat
2 stk vårløk
Kald tomat- og aprikos saus:
1 stk løk
2 båt hvitløk
4 ss soyasaus
2 ss olje
1 boks hermetiske tomater
1 stk rød chili
6 stk tørket aprikos
1 ts sitronpepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 446 kcal/ 90 kcal |
Karbohydrater | 35,5 g/ 7 g |
Proteiner | 40 g/ 8 g |
Fett | 14,5 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 9 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0 |
Kostfiber | 7 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: