Fremgangsmåte

Skyll kikertene godt og la alt vannet renne av. Ha alle ingrediensene i en food processor, men ikke ta i alt kikertmelet med en gang. Kjør kjapt til det er en middels grov mos og la det hvile i 10 min. (Kan også fint stå noen timer i kjøleskap).

Deigen skal være så fast at du kan forme boller av det, hvis ikke har du i mer kikertmel. Form små, runde boller (omtrent samme størrelse som en ping-pong-ball) som du trykker litt flate, og steker i godt med olje til de er gylne. Det er ikke så nøye om de blir perfekt runde. Oppskriften gir 20 falafler.

Server med salat og tomatsaus eller tzatziki

Ingredienser

4 personer

1 boks hermetiske kikerter
1 liten gul løk, grovhakket
3 fedd hvitløk, grovhakket
1 neve frisk koriander, hakket
1 neve frisk persille, hakket
1 toppet ts bakepulver
1 ts salt
1 ts paprikapulver
½ ts malt spiskummen
1 ts malt kardemomme
½ ts chillipulver
Litt pepper
Ca. 5-8 ss kikertmel

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 235 kcal / 134 kcal
Karbohydrater 30 g / 17,5 g
Proteiner 14 g / 6 g
Fett 4 g / 2 g
- hvorav mettet fett 0,5 g / 0,5 g
- enumettet fett 1 g / 0,5 g
- flerumettet fett 2 g / 1 g
Kostfiber 10 g / 6 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei