Fremgangsmåte
Lag marinade. Rens jalapeño for frø, og finhakk den. Riv hvitløk og finhakk koriander. Bland alt sammen med de øvrige ingrediensene i marinaden.
Skjær biff i strimler og legg dem i marinaden. Mariner gjerne i en pose slik at marinaden fordeler seg godt rundt strimlene. Mariner i minimum 2 timer, gjerne lengre.
Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over limesaft. Vend inn finhakket koriander, og smak eventuelt til med salt og pepper.
Rens paprika, og skjær dem i strimler. Skjær rødløk i båter.
Stek biffstrimler i flere omganger i en stor, varm stekepanne med litt olje til de har fått en gyllen farge på alle sider. Sett kjøttet til side, og stek paprikastrimler og løkbåter til grønnsakene er så vidt møre. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med grønnsakene og la alt surre i 2-3 minutter.
Varm fullkorntortilla etter anvisning på pakken. Bruk eventuelt glutenfrie tortilla for en glutenfri rett.
NB: Tortilla bidrar med 80 % av karbohydratene og en betydelig del av energien, og kan droppes om du ønsker en rett med mindre energi og karbohydrater.
Legg guacamole, stekte biffstrimler og grønnsaker på varme hvetetortillas. Pynt eventuelt med finsnittet vårløk, jalapeño eller grønn chili. Server gjerne lime i båter til.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen.
Ingredienser
4 personer
600 g biffkjøtt (eller kylling) i strimler
1 stk rød paprika
1 stk oransje paprika
1 stk grønn paprika
1 stk rødløk
Marinade:
1 ts finhakket jalapeño eller grønn chili
2 båter finhakket hvitløk
2 ss finhakket frisk koriander
1 dl olje
2 ss soyasaus
2 ss worchestershiresaus (kan sløyfes)
saft av 1 stk lime
Guacamole:
2 stk avokado
ca 1 ss limesaft
1 båt revet hvitløk
2 ss finhakket frisk koriander
8 stk fullkorntortilla
2 stk finsnittet vårløk
1 stk jalapeno i tynne skiver
1 stk lime i båter til servering
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 675 kcal/ 128 kcal |
Karbohydrater | 56 g/ 10,5 g |
Proteiner | 45,5 g/ 8,5 g |
Fett | 27 g/ 5 g |
- hvorav mettet fett | 5,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 13 g/ 2,5 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 11 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: