Fremgangsmåte
Rens brekkbønner og kok dem i vannet sammen med buljongterningen i 2 minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett couscousen. La det svelle i 4-5 minutter.
Skjær vårløk i små biter og surr dem blanke i litt olje i en stekepanne. Knus hvitløk med en hvitløkpresse og la det steke med det siste minuttet.
Skjær resten av grønnsakene i biter og bland inn i couscousen sammen med vårløken. Ha over litt presset limesaft. Smak til med salt og pepper og server couscousen med revet parmesan.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mette Randem
Ingredienser
4 personer
250 g brekkbønner
4 dl vann
1 stk grønnsakbuljong (terning)
2 dl couscous, fullkorn
4 stk vårløk
1 båt hvitløk
5 stk rød cherrytomat
1 stk paprika
½ stk slangeagurk
Saften av ½ stk lime
50 g parmesan
Salt og pepper
Olje til steking
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 240 kcal/ 71 kcal |
Karbohydrater | 29 g/ 9 g |
Proteiner | 12 g/ 3,5 g |
Fett | 7 g/ 2,5 g |
- hvorav mettet fett | 2,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 2,5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 6,5 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: